Basis echocardiografie bij hartfalen

Echocardiografie speelt een cruciale rol bij het vaststellen van hartfalen, de controle na een eventuele interventie en het monitoren bij OMT.

Wij bieden een eendaagse basis cursus aan voor degene die er baat bij hebben om meer inzicht te krijgen in echocardiografie en daardoor meer betrokken te zijn bij een MDO.

Voor wie:

 • Hartfalenverpleegkundigen
 • Physician assistants
 • CCU verpleegkundigen
 • Verpleegkundig specialist
 • Overige zorgprofessionals 


  Basis echocardiografie bij hartfalen

  Nationale advanced echocardiografie voor allied hartfalen zorgprofessionals ( =VOL!)

  Deze cursus is het vervolg op de Nationale basis cursus echocardiografie. We hebben de 'advanced training' ontwikkeld zodat allied harfalen zorgprofessionals zich verder kunnen ontwikkelen in de echocardiografie. Door hands-on-training traint de zorgprofessional de praktische skills om zelf bepaalde echocardiografie parameters te verkrijgen die gebruikt kunnen worden bij de besluitvorming van zowel de medicamenteuze- als het niet medicamenteuze behandeling in hartfalen.

  Datumvrijdag 28 juni 2024
  Accreditatie puntenNVHVV ;V&VN ;KVV& VSR; NAPA (verwachting 6 punten)
  Aantal deelnemersBeperkt (vol=vol)
  Aanmelden

  Nationale basiscursus echocardiografie voor allied hartfalen professionals 'Reis door het falende hart'.

  Deze cursus zal de deelnemers interactief praktische handvatten geven over de echocardiografie, waarbij de ESC HF richtlijn leidend is. Na het volgen van deze cursus is de deelnemer nog beter in staat echocardiografische parameters te interpreteren en verbanden te leggen voor zijn/haar patiënt met hartfalen. Deze opgedane kennis heeft als doel om in patiëntoverleg, hartteams en/of HF MDO een extra bijdrage te kunnen leveren aan de besluitvorming van zowel de medicamenteuze- als het niet medicamenteuze behandeling in hartfalen

  DatumVrijdag 29 november 2024
  Accreditatie puntenV&VN ;KVV& VSR; NAPA (vorige bijscholingen kregen 6 punten)
  Aantal deelnemersBeperkt
  Aanmelden